Du behöver

  • 750 g potatis kokt
  • 1 st gul lök
  • ingefära ca 50 g färsk
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 250 g ärter frysta
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • persilja eller färsk koriander

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär potatisarna i jämna tärningar. Riv lök och ingefära.

2
Fräs lök, ingefära och vitlök i olja. Blanda ner curryn.

3
Tillsätt tomatpurén och blanda ner potatistärningarna försiktigt. Salta, peppra och blanda ner ärterna. Låt grytan bli genomvarm.

4
Strö över gröna blad och ät grytan vegetarisk med ett gott bröd eller med t ex rökt skinka eller rökt kalkon.