Du behöver
- 750 g potatis kokt
- 1 st gul lök
- ingefära ca 50 g färsk
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 0.5 dl olja
- 1.5 msk curry
- 1 msk tomatpuré
- 250 g ärter frysta
- 1/2-1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- persilja eller färsk koriander
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär potatisarna i jämna tärningar. Riv lök och ingefära.
2
Fräs lök, ingefära och vitlök i olja. Blanda ner curryn.
3
Tillsätt tomatpurén och blanda ner potatistärningarna försiktigt. Salta, peppra och blanda ner ärterna. Låt grytan bli genomvarm.
4
Strö över gröna blad och ät grytan vegetarisk med ett gott bröd eller med t ex rökt skinka eller rökt kalkon.