Semlor i ny tappning: 8 spännande varianter att prova

Den klassiska semlan är god som den är, men visst får man skruva till det ibland också? Här har vi samlat åtta nya och spännande semmelvarianter! Vad sägs om semmelbollar, cheesecakesemlor, semmeléclair eller kladdkaka med smak av semla? Det är dags att bulla upp inför en av årets bästa fikadagar!

Semmelgrottor med mandelmassa och grädde

Foto: Erik Karlsson

Förvandla semlan till småkakor! Här har vi bakat läckra semmel­grottor med mandelmassa, grädde och pistaschnötter.

Recept: Semmelgrottor med mandelmassa och grädde

Semmelbollar med mandelmassa och kardemumma

Foto: Olof Abrahamsson

Det här kan vara den allra enklaste semmelvarianten, och är perfekt för dig som tycker att själva bullen är lite överskattad. Blanda, rulla, ät och njut!

Recept: Semmelbollar med mandelmassa och kardemumma

Semmelkladdkaka

Foto: Olof Abrahamsson

Semla och kladdkaka i en och samma form – vilken fikadröm! Mumsig kaka med mandel och kardemumma. Självklart toppas semmelkladdkakan med vispgrädde!

Recept: Semmelkladdkaka

Chokladsemla med nutellafyllning

Foto: Erik Karlsson

Nutella och grädde gör den här chokladsemlan till en solklar fikafavorit. Perfekt om du inte tycker om mandelmassa.

Recept: Chokladsemla med nutellafyllning

Semmeléclair

Foto: Erik Karlsson

Frasig éclair med ljuvlig fyllning av mandel- och kolakräm. Låt bakelserna stå kvar i ugnen några minuter efter att den stängts av så att de inte sjunker ihop.

Recept: Semmeléclair

Cheesecakesemlor med sylt och färskost

Foto: Erik Karlsson

Läckra cheesecakesemlor med mandelmassa och hallonsylt samt färskostfyllning istället för grädde. En spännande semla för den som vill prova något nytt!

Recept: Cheesecakesemlor med sylt och färskost

Glutenfria semlor med vaniljkräm

Foto: Erik Karlsson

De luftiga semmelbullarna är helt glutenfria och fylls med en ljuvligt len vaniljkräm och fluffig grädde.

Recept: Glutenfria semlor med vaniljkräm

Semmelrutor

Foto: Erik Karlsson

Baka semlor på enklaste vis! Semmelrutorna bakas som en stor fyrkant och skärs sedan i bitar. Det blir fika till många!

Recept: Semmelrutor

Scroll to Top