Cheesecakesemlor med sylt och färskostfyllning

Läckra cheesecakesemlor med mandelmassa och hallonsylt samt färskostfyllning istället för grädde. En spännande semla för den som vill prova något nytt!

Receptet ger 30 släta minibullar. Fyllningen är till 10 stycken. Övriga bullar kan frysas in och plockas fram när man blir fikasugen igen.

Du behöver

    30 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ägg till pensling
  • Fyllning till 10 stycken:
  • 200 g färskost
  • 1 dl + 1 msk vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 1 dl hallonsylt
  • Garnering
  • florsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

2

Tillsätt socker, kardemumma, salt, det mesta av mjölet och smöret i bitar. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och väg den. Dela i 3 lika stora bitar. Rulla ut varje till en längd. Dela först på mitten, sedan i 10 bitar. Kontrollväg så att de är lika stora.

4

Rulla till släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna.

6

Fyllning: Vispa färskost och 1 dl grädde tjockt. Vänd i florsocker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och rör ihop med 1 msk grädde.

7

Skär av ett lock på bullarna. Lägg på en klick mandelmass- grädde och en klick sylt. Toppa med färskostkräm.

8

Garnering: Lägg på locket och sikta över florsocker.

Scroll to Top