Semmelkladdkaka

Semla och kladdkaka i en och samma form – vilken fikadröm! Mumsig kaka med mandel och kardemumma. Självklart toppas semmelkladdkakan med vispgrädde!

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg

Garnera med

3 dl vispgrädde
3 msk rostade mandelspån
florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en skål.

2

Rör i ägg och smält smör och blanda om till en slät smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen. Häll i smeten.

3

Grädda kakan i nedre delen av ugnen. 20 minuter för kladdig kaka, annars 25.

4

Låt kakan svalna och kyl ett par timmar. Toppa med vispad grädde och mandelspån. Sikta över florsocker.

Scroll to Top