Du behöver
- 125 g smör
- 2.5 dl mandelmjöl
- 1 tsk malen kardemumma
- 2.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 st ägg
Garnera med
3 dl vispgrädde
3 msk rostade mandelspån
florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en skål.
2
Rör i ägg och smält smör och blanda om till en slät smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen. Häll i smeten.
3
Grädda kakan i nedre delen av ugnen. 20 minuter för kladdig kaka, annars 25.
4
Låt kakan svalna och kyl ett par timmar. Toppa med vispad grädde och mandelspån. Sikta över florsocker.