Du behöver
-
24 stycken
- 125 g smör, rumsvarmt
- ¾ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma Fyllning
- 200 g mandelmassa
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk florsocker
- 2 msk mjölk Garnering
- 1 ½ dl vispad grädde
- 2 msk hackade pistaschnötter
- florsocker Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och arbeta ihop till en deg.
2
Dela degen i 2 bitar.Rulla ut längder och dela varje i 12 bitar. Rulla till släta bullar och lägg i småbrödsformar.
3
Tryck en fördjupning i varje och grädda strax under ugnens mitt i 12 minuter. Om hålet flutit ihop, gör ett nytt med ett teskedsmått. Låt svalna.
4
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör den smidig med vaniljsocker, florsocker och mjölk.
5
Garnering: Lägg en klick mandelfyllning på varje kaka. Toppa med grädde och pistaschnötter. Sikta över florsocker.