Semmelgrottor med mandelmassa och grädde

Förvandla semlan till småkakor! Här har vi bakat läckra semmel­grottor med mandelmassa, grädde och pistaschnötter.

Du behöver

    24 stycken
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 1 ½ dl vispad grädde
  • 2 msk hackade pistaschnötter
  • florsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och arbeta ihop till en deg.

2

Dela degen i 2 bitar.Rulla ut längder och dela varje i 12 bitar. Rulla till släta bullar och lägg i småbrödsformar.

3

Tryck en fördjupning i varje och grädda strax under ugnens mitt i 12 minuter. Om hålet flutit ihop, gör ett nytt med ett teskedsmått. Låt svalna.

4

Fyllning: Riv mandelmassan. Rör den smidig med vaniljsocker, florsocker och mjölk.

5

Garnering: Lägg en klick mandelfyllning på varje kaka. Toppa med grädde och pistaschnötter. Sikta över florsocker.

Scroll to Top