18 stycken
Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 250 g jordgubbar
Smultopp
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
4
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten.
5
Rensa och dela jordgubbarna. Strö dem över smeten.
6
Smultopp: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Fördela över bären.
7
Grädda strax under mitten i ugnen i 25–30 minuter.