Krispiga räktacos med mangosalsa och chipotlemajo

Ett enkelt sätt att lyxa till fredagstacosen är att fylla tortillabröden med frasiga räkor tillsammans med en extra god sås och frisk mangosalsa. Här får du receptet.

Du behöver

    4 portioner:
  • 400 g scampi, stora räkor
  • 1 l frityrolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • salt och peppar
  • 8 små tortillabröd
  • 1 dl hackad persilja
  • Chipotlemajonnäs:
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 msk chipotlepasta
  • Mangosalsa:
  • 250 g fryst, tinad mango
  • 1 avokado
  • 1 röd chili
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • ½ dl hackad persilja
  • Kålsallad:
  • 200 g rödkål
  • ½ apelsin
  • 1 msk olivolja
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

1

Chipotlemajonnäs: Rör samman majonnäs och chipotlepasta.

2

Mangosalsa: Hacka mangon lite extra. Tärna avokadon och dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka löken. Blanda allt med saften av limen och persilja. Smaka av med salt och peppar.

3

Kålsallad: Strimla kålen fint och blanda med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och peppar.

4

Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Koka upp ättikssprit, socker och vatten och häll över löken. Låt löken svalna i lagen.

5

Skala bort stjärten på räkorna om den är kvar. Vänd räkorna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp oljan till 170°. Fritera räkorna i omgångar.

6

Servera räkorna i tortillabröd med kålsallad, mangosalsa, majonnäs, picklad lök och persilja.

Scroll to Top