Du behöver
-
4 portioner:
- 400 g scampi, stora räkor
- 1 l frityrolja
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko
- salt och peppar
- 8 små tortillabröd
- 1 dl hackad persilja Chipotlemajonnäs:
- 1 ½ dl majonnäs
- 2 msk chipotlepasta Mangosalsa:
- 250 g fryst, tinad mango
- 1 avokado
- 1 röd chili
- 1 rödlök
- 1 lime
- ½ dl hackad persilja Kålsallad:
- 200 g rödkål
- ½ apelsin
- 1 msk olivolja Picklad rödlök:
- 1 rödlök
- 1 dl ättiksprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Gör så här
Chipotlemajonnäs: Rör samman majonnäs och chipotlepasta.
Mangosalsa: Hacka mangon lite extra. Tärna avokadon och dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka löken. Blanda allt med saften av limen och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Kålsallad: Strimla kålen fint och blanda med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och peppar.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Koka upp ättikssprit, socker och vatten och häll över löken. Låt löken svalna i lagen.
Skala bort stjärten på räkorna om den är kvar. Vänd räkorna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp oljan till 170°. Fritera räkorna i omgångar.
Servera räkorna i tortillabröd med kålsallad, mangosalsa, majonnäs, picklad lök och persilja.