Min pojkväns tjejkompis behandlar mig som luft – han tycker att jag ska släppa det

Min pojkvän har en väninna som han har känt i många år. Jag har inget emot att de umgås, problemet är att hon är så kylig mot mig när vi ses. Min pojkvän tycker att jag ska släppa det, men kan jag verkligen göra det?

Jag är en kvinna 50 plus som för några år sedan mötte min fine pojkvän. Vi bor inte tillsammans men han är en skön och hjälpsam man och vi har det riktigt mysigt ihop.

Problemet är hans gamla väninna som han i många år har spelat badminton med. Jag har ingenting emot att de idrottar tillsammans men jag tycker inte om att hon är så fruktansvärt kylig mot mig.


LÄS ÄVEN: Han bara går när jag vill prata om våra problem


Jag känner henne inte så väl men om vi råkar springa på varandra på stan ignorerar hon mig helt och hållet. Hon talar gärna och länge med min pojkvän men hälsar inte ens på mig. Hon stirrar bara nedlåtande på mig.

Jag har sagt till min pojkvän att jag tycker det är obehagligt men han slår det från sig och säger bara att det är sådan hon är och att jag inte ska lägga kraft och energi på att spekulera om henne.

Själv har jag fått en god uppfostran och för mig är det naturligt att hälsa vänligt och vara artig när man möts. Mina vänner är alltid gulliga och rara mot min pojkvän.
Problemet med hans gamla väninna gnager i mig. Ska jag göra något åt det eller ska jag bara släppa det, som min pojkvän föreslår? Vad tycker du?

Jeanette

Vibeke Dorph svarar:

När du skriver att din pojkvän är en fin och hjälpsam man utgår jag från att du känner dig trygg med honom. Därför handlar detta inte om att du är svartsjuk på hans
väninna.

Om hon är hemligt förälskad i honom och svartsjuk på dig eller om hon bara är illa uppfostrad, det kan jag inte uttala mig stensäkert om.

Om hon är lite svartsjuk, strunta i det. Ni ses ju inte särskilt ofta och du har ju ditt på det torra.

Om det däremot är så att hon är illa uppfostrad har jag själv en metod som jag gärna använder när jag känner att folk saknar de rätta sociala koderna. Jag behandlar dem så som jag själv vill bli behandlad.


LÄS ÄVEN: Flörtade min pojkvän med en annan kvinna?


Jag är vänlig och artig.

Jag vänder mig till dem när jag pratar och försöker vara generös och nyfiken. Ibland hjälper det och jag får ett vänligt bemötande tillbaka.

Men om det inte fungerar skattar jag mig lycklig över att jag slipper träffa den personen varje dag. Att jag slipper lägga energi på honom eller henne.

Du befinner dig nu i en sådan tursam situation.

Så börja med att visa vänlighet och intresse för den här kvinnan. Fungerar det inte, så slå henne ur hågen. Det är ju, som du säger, sällan era vägar korsas. Låt saken bero, särskilt för din pojkväns skull. Han gillar ju sin gamla badmintonpartner.

Vibeke

Skriv till Vibeke

Behöver du någon att vända dig till med dina problem? Skriv till Vibeke Dorph om vänskap, kärleksrelationer eller familjkonflikter du vill reda ut.

Hemmets Journals relationsexpert Vibeke Dorph. Foto: Klaus Rudbæk

Maila till hj.experter@egmont.se

Skriv ”Fråga Vibeke” i ämnesraden. 

Du kan även skicka brev till: Fråga Vibeke, Hemmets Journal,  205 07 Malmö 

Alla frågor hanteras med sekretess.

Vibeke Dorph är intresserad av människor, relationer och varför vi hamnar i konflikt med varandra. Hon brinner för att kunna hjälpa oss att själva hantera jobbiga situationer. Läs mer om Vibeke här.

Scroll to Top