Flörtade min pojkvän med en annan kvinna – eller är det jag som överdriver?

Min partner pratade med en annan kvinna. Han skrattade och gav henne små klappar på axeln men tolkar det inte som att flörta. Är det jag som överdriver?

Jag hoppas att du kan hjälpa mig eftersom jag känner mig så vilsen och ledsen. Jag har haft en slags relation med en man i snart nio månader och i helgen var vi på ett evenemang med vänner, bekanta och kollegor. Min pojkvän satte sig bredvid en kvinna som vi känner och där satt han länge. I början funderade jag inte så mycket på det men så lade jag märke till hur han lägger armen på hennes ryggstöd. Han log och skrattade och gav henne små kärleksfulla klappar på axeln.

Han vek inte från hennes sida och kom inte tillbaka till mig vilket fick mig att känna mig förbisedd, bortglömd och förödmjukad. Jag kommer ihåg ett annat tillfälle då han pratade kort med den här kvinnan och gav henne små klappar på axeln. Då tänkte jag också på hans beteende men valde att lägga det åt sidan. Men händelsen i helgen kan jag inte glömma.


LÄS ÄVEN: Maria: Han bara går när jag vill prata om våra problem


Jag konfronterade honom med det men han säger att han inte minns att han har gjort det och kan inte förstå att han har gjort något fel. Han är alltså totalt oförstående så vi kommer inte vidare. Men han har skrivit till kvinnan i fråga om hur hon upplevde situationen. Hon säger att hon inte minns och att det i vart fall inte handlade om någon flört.

Men jag vet vad jag såg. Och jag kan inte glömma det. Tilläggas bör att han inte är den fysiska typen som tar på kvinnor när han talar med dem. Det här är den enda kvinnan han har gjort det med. Han har själv kommenterat att han tyckte det var märkligt när en gift kamrat gav andra kvinnor en klapp på armen eller axeln.

Vad säger du om den här händelsen? Har han flörtat med henne eller är det jag som överdriver i mina tankar?

C L

Vibeke Dorph svarar: Försök ta reda på vad din svartsjuka bottnar i

När jag läser ditt mejl känner jag att du verkar otroligt osäker på din pojkvän och er relation. När du under en kul och trevlig fest bara fokuserar på honom hela kvällen istället för att roa dig och ha skoj, är det något som är fel. Om min man satt nära en kvinna och pratade och emellanåt lade handen på hennes axel skulle jag inte bli särskilt upprörd. Det beror naturligtvis på att jag litar på honom och – ännu viktigare – jag litar på mig själv.

Kanske är det detta som är ditt problem. Jag tror det. Istället för att omvandla din inre osäkerhet till en anklagelse mot honom och tvinga honom att ta kontakt med kvinnan för att bevisa att ingenting har hänt, tycker jag att du ska göra något annat.


LÄS ÄVEN: Min partner är fantastisk – men jag saknar min egentid


Du ska flytta fokus från din pojkväns göranden och låtanden till din egen svartsjuka och osäkerhet. Försök ta reda på vad den bottnar i och vad den handlar om.

Jag är också säker på att det är mycket mer konstruktivt för ert förhållande om du erkänner din osäkerhet för din pojkvän istället för att anklaga honom.

Det skulle kunna leda till ett seriöst samtal om er relation, om vad ni vill och ska göra tillsammans. Ett sådant samtal tror jag att ni behöver. Särskilt som ni har varit tillsammans i nio månader och du kallar det för ”en slags relation”.

Jag är ganska säker på att det blir lättare för både dig och din partner om ni bestämmer er för vad ni betyder för varandra.

Vibeke

Skriv till Vibeke

Behöver du någon att vända dig till med dina problem? Skriv till Vibeke Dorph om vänskap, kärleksrelationer eller familjkonflikter du vill reda ut.

Hemmets Journals relationsexpert Vibeke Dorph. Foto: Klaus Rudbæk

Maila till hj.experter@egmont.se

Skriv ”Fråga Vibeke” i ämnesraden. 

Du kan även skicka brev till: Fråga Vibeke, Hemmets Journal,  205 07 Malmö 

Alla frågor hanteras med sekretess.

Vibeke Dorph är intresserad av människor, relationer och varför vi hamnar i konflikt med varandra. Hon brinner för att kunna hjälpa oss att själva hantera jobbiga situationer. Läs mer om Vibeke här.

Scroll to Top