Mötet

Pernilla August: ”Det är sådant jäkla fokus på kvinnors åldrande”

Hon är en av våra främsta skådespelare. Nu har hon en av huvudrollerna i SVT:s stora vintersatsning – serien ”Händelser vid vatten”. Nästa år fyller Pernilla August pensionär och för första gången i livet har hon börjat fundera över att slå av lite på takten. Men vem är hon när hon inte arbetar?

Författaren Elisbeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink: ”Mamma sa åt mig att aldrig berätta om min judiska bakgrund”

Nästan allt Elisabeth Åsbrink skriver bottnar i att hon är dotter till en förintelseöverlevare. Att bli rättslös och inte få bestämma vem man är eller vill bli är ett trauma. Samma öde drabbar Victoria Benedictsson, 1800-talsförfattaren vars liv Elisabeth tecknar i sin nya bok. Hennes trauma är att vara kvinna i en tid då kvinnor inte kunde bestämma över sig själva.

Skansen-Jonas Wahlström: ”Mamma hittade 120 boaormar i min säng”

Han är Sveriges absolut mest kända djurparksföreståndare. När kungskobran Sir Väs rymde från Skansen-Akvariet blev Jonas Wahlström kanske till och med en av världens… Men allt började egentligen med några kajor
– eller när hans föräldrar hittade 120 boaormsungar i Jonas säng.

Porträtt på artisten Kayo Shekoni lutad mot målad vägg.

Artisten Kayo: ”Jag är öppen med mitt val att inte skaffa barn”

Att inte skaffa barn var en självklarhet för artisten och skådespelaren Kayo – ett val som fortfarande väcker känslor hos många. ”Det finns inget trauma, det fanns inga tveksamheter. Kan jag stärka andra som är i samma situation genom att tala öppet om det, så gör jag det gärna”, säger Kayo.

Scroll to Top