Mötet

Lisa Ekdahl: ”Lika bra att köpa hund och hus medan jag hälsan i behåll”

Hennes feminina och allvarliga fram­toning gick på tvärs med 1990-talets ideal, men Lisa Ekdahl vägrade att böja sig för andras vision om vilken artist hon skulle vara. På den vägen har det fortsatt. Ändå kan hon känna att det finns outnyttjad potential i henne som ännu inte har fått sitt utlopp.

Stjärnkrögaren Erik Videgård: ”Jag lagade mat åt Putin och Clinton”

Han började som saxofonist, blev så ­småningom smörgåsnisse. Under fyra decennier har Erik Videgård drivit krogar i såväl Sverige som i Ryssland, varit matexpert i en Hollywoodproduktion – trots att han inte kunde provsmaka maten han lagade – och har kämpat mot hårdför cancer som tvingade honom till en drastisk operation.

Martina Haag har slutat köpa kläder: ”Varje grej som jag äger tynger mig”

Dyka på ett vrak i Grekland, uppleva norrsken och hångla i en gondol. Martina Haags nya bok handlar om att uppfylla sina drömmar. Själv drömde hon om att köpa en båt och bli en kapabel båtförare – och så blev det. Nu drömmer hon om att skala ner – kasta ännu fler prylar och bo mindre – och därmed kanske uppleva verklig frihet?

Tomas von Brömssen: ”Jag tar skrattet på allvar”

Uppväxt i en tvårummare med tre bröder tyckte Tomas von Brömssen att han inte hörde hemma bland sina fina kamrater. Istället blev skrattet hans sätt att ta plats.
– Jag var en sorts hovnarr, humorn blev en ­överlevnad, säger han.
Nu fyller han 80 år – och tänker fortsätta att roa hela Sverige så länge han orkar.

Rakel Wärmländer: ”Jag friade i långkalsonger”

Mamma bodde i Tessinska palatset. Pappa i en liten etta på Söder i Stockholm. Rakel Wärmländers barndom var ombytlig.
För några år sedan funderade hon själv på ett oväntat karriärbyte – att bli polis. Men ett möte med en gammal klasskamrat förändrade allt.

Bob Hansson: ”Jag längtar efter Gran Canaria och en livspartner”

Poeten Bob Hansson är snällhetens främsta apostel. Han brinner för att lyfta fram vad vi faktiskt betyder för varandra, men sällan visar. ”Om någon ber mig om hjälp är det som att få en present av den personen, som säger ‘du betyder något för mig’ och ‘jag behöver dig’. Det blir inte mycket finare än så”, tycker Bob.

Scroll to Top