Bäst i test – Här är årets 9 glögg-favoriter!

Vitvinsglögg med apelsin eller en blommig glögg med enbärstoner från Norrbotten? Vår dryckesexpert Caroline Hofberg guidar dig i glöggdjungeln och har valt ut de bästa.

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

53200 Blossa 21 Valencia 2021       

Alkoholhalt: 15 %

Pris: 125 kr (750 ml) 

Årets smak från Blossa är
inspirerad av apelsinodlingarna i Valencia. Basen är en traditionellt kryddad vitvinsglögg smaksatt med färska apelsinskal och apelsinblom, vilket ger sötma men också friskhet. Servera värmd eller kyld. Russin och mandel passar bra till, prova också saltade mandlar. 

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

96518 Blossa
Trestjärnig Silver
 

Alkoholhalt: 21 %

Pris: 115 kr (500 ml)

Blossas Trestjärniga Silver som spetsats med rom är ett säkert kort. Glöggen är välgjord och en återkommande favorit. Smaken är söt och kryddig med inslag av romrussin, vanilj, torkade aprikoser, pomerans och honung. Servera varm, eller prova den rumstempererad som avec.

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

 71269 Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg 

Alkoholhalt: 15%

Pris: 99 kr (750 ml)  

Känns kul att kunna tipsa om en glögg från grannlandet Norge. Glöggen är som sig bör söt och kryddig av kardemumma, kanel, ingefära och kryddnejlika, men här finns också tydliga drag av pomerans och körsbär. En fin smakkamrat till grönmögelost och pepparkakor.

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

 76504 Lucia Choklad

Starkvinsglögg  

Alkoholhalt: 15 %

Pris: 89 kr (500 ml) 

Mörkt brunröd glögg från Piemonte i norra Italien. Den mustiga chokladsmaken ger en extra dimension till de kryddiga smakerna av russin, vanilj, kardemumma, kryddnejlika, kanel och pomerans. God varm med torkad frukt och mandel, eller kall med is. Funkar även som dessertvin. 

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

32198 Roslags 

Äppelglögg Stark  

Alkoholhalt: 14,8 %

Pris: 166 kr (500 ml) 

Glögg gjord på mustiga röda vinteräpplen passar perfekt på glöggminglet. Den här fruktiga glöggen kommer från Norrtelje Brenneri i Roslagen och är full av julkryddor, men har även drag av apelsin och rönnbär. Prova till en äppelkaka med saffran i smeten.

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

35276 Norrbottens 

Destilleri Älgörtsglögg      

Alkoholhalt: 15%

Pris: 221 kr (500 ml)

Förra året lanserades en utmanare på glöggmarknaden från Norrbottens destilleri. Den gyllengula, blommiga glöggen har kryddig smak av kanel och nejlika men också tydlig smak av enbär. Serveras varm eller kall som sällskapsdrink. Klassiska tillbehör som mandel och russin passar bra till.

 

 

 3 godaste alkoholfria alternativen!

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

Saturnus

Vintermojito 2021

Alkoholhalt: 0 %

Pris: Ca 35 kr (50 cl)       

Årets uppstickare bland alkoholfria glöggsorter med inspiration från den klassiska kubanska romdrinken. Den ljusa drycken har smak av lime och mynta, här finns också klassiska glöggkryddor som kanel, kardemumma, ingefära och pomerans. Kan värmas på vanligt sätt, men tack vare den höga syran funkar den också som fördrink med is och lime. Testa med tilltugg som mjuka sultanrussin och valnötter med havssalt.

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

11343 Färna Odlingar Svartvinbärsglögg  

Alkoholhalt: 0 %            

Pris: 49 kr (750 ml)

Färna Odlingars svarta vinbär är basen i den här glöggen som har tydlig svart vinbärssmak med bakomliggande glöggtoner. Bärens friskhet piggar upp sötman och gör att glöggen inte smakar
söt saft. Kan serveras både varm och kall
och passar utmärkt att ta med i termos på vinterutflykten.

 

 

Bäst i test - Här är årets 9 glögg-favoriter!

1984 Roslags
Äppelglögg Lätt
           

Alkoholhalt: 0,5%

Pris: 69 kr (500 ml)

Den julkryddade äppelmusten från Norrtelje Brenneri har tydlig smak av röda äpplen. Här finner du också rönnbär och juliga kryddor som kardemumma, kanel, pomerans och kryddnejlika. Passar lika bra varm som kyld välkomstdrink.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top