• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test: Trådlösa högtalare

  Med en trådlös högtalare kan du ta med dig musiken vart du än går. Icakuriren har testat åtta märken i mellanprisklass – och många har riktigt bra ljud.

  Test: Trådlösa högtalare

  De trådlösa högtalarna har blivit allt mer populära de senaste åren och säljer bra året om. I den lite dyrare prisklass vi har valt att testa, med priser från 699 till 1 699 kronor, kan du få en högtalare med väldigt bra ljudkvalitet.

  – Att vi har valt att inte testa de allra billigaste sorterna beror på att när du kommer upp lite i pris får du avsevärt bättre ljud, säger Dragan Pavlovic från Pricerunner Digital Life som har utfört testet.

  En bra bärbar högtalare ska inte bara låta bra, utan också vara smidig att ta med sig – och här skiljer sig de olika högtalarna åt. Vilken högtalare som passar just dig bäst beror bland annat på vilken typ av musik du lyssnar på. En del högtalare passar bättre för en viss musikgenre än en annan.

  – Provlyssna och välj utifrån dina egna ljudpreferenser, tipsar Dragan Pavlovic.

  Den har bäst ljud

  Bäst i test blev högtalaren Too från Libratone. Med den får du ett ypperligt ljud – vilken musik du än lyssnar på. Akustisk musik, som jazz, gör sig extra bra. Den har en snygg design, är lätt att ta med sig i väskan och har en smidig touchknapp för volymen. 

  Det allra bästa ljudet får vi med Denon Envaya. Basen är tung och gungande och ljudet detaljrikt, oavsett vilken musik som spelas. Men den är också störst och tyngst i testet, klara nackdelar för en portabel högtalare. 1 699 kronor är också i dyraste laget.

  Bra eller mycket bra ljud får du med alla högtalare i testet, förutom LG PH3. Den sticker ut designmässigt eftersom den är utformad så att den inte bara fungerar som en högtalare utan också som en bordslykta, att ställa på nattduksbordet eller ha som mysbelysning. Tyvärr gör den sig bättre som lampa än som högtalare. Modellen är dock billigast i testet med en prislapp på 699 kronor och för prisklassen är ljudet godkänt. Men i jämförelse med konkurrenterna är det stumt och fattigt på bas.

  – Musiken är inte i fokus. Det är bättre att satsa på en bra högtalare och tända ett stearinljus istället, säger Dragan Pavlovic.

  När konsumenterna väljer högtalare idag är det inte bara funktionen som är viktig, utan även hur de ser ut. Det märks att tillverkarna har lagt ner arbete på designen och de flesta av modellerna finns i flera färger. 

  Tål vattenstänk

  En annan viktig aspekt med en högtalare som du ska kunna ta med dig överallt – även till stranden och på poolpartyt – är att den tål vattenstänk. Det har flera av tillverkarna tänkt på. 

  Modellen från Ultimate Ears är helt vattentät, Sonys högtalare är spolsäker och modellerna från Libratone och JBL är stänksäkra. 

  Se testet på nästa sida>>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!