• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Rensa förrådet – och tjäna på det!

  Det kan dölja sig en guldgruva i ditt förråd. Icakurirens Anette Sievers rensade och blev 2 900 kronor rikare på en vecka genom att sälja på nätet. Största överraskningen – en bortglömd samovar.

  Anette rensar i förrådet.
  Foto: privat

  Jag har länge velat förtränga att jag har ett förråd. Där har familjen i åratal slängt in grejer som inte används och att rota runt i röran är som att ställa sig i en tidsmaskin.

  Jag har försvarat mig med att jag bevisar att jag inte är materialistisk genom att strunta i mina gamla saker. Men det är ju egentligen precis tvärtom! Någon annan kanske har användning för det jag inte längre behöver. Något måste göras.

  Under en dag lade jag ut tio grejer på auktionssajten Tradera och tio på Blocket. På en vecka hade jag blivit av med hälften av prylarna och påbörjat den långa resan mot förrådets inre hörn – och ordning i mitt liv. Nu rensar jag – och tjänar på det!

  Dessutom får jag massor av spännande historier på köpet. När jag överlämnar grejerna för en hundring får jag vara med på ett hörn i deras liv. Diana köper hamsterburen på Blocket. Hon har en hamster som just fått ungar och om några veckor måste hon skilja dem åt så att inte ungarna får nya ungar.

  Barne berättar att han för många år sedan arbetade i USA. När han var inne på Tradera kände han igen den amerikanska checkmaskinen. Nu ska den blytunga saken, som sedan det förvirrade inköpet varit nedpackad i en låda i vårt förråd, få en hedersplats hemma hos honom.

  Det finns något tillfredsställande i att saker hamnar hos människor som verkligen uppskattar dem. Ibland till den grad att de är villiga att betala en bra slant. Och det kan ge spänning i vardagen.

  När auktionen på Tradera tog fart över samovaren från Ryssland fick jag hjärtklappning. Jag hade lagt ut den med utgångsbudet 50 kronor – hade inte en susning om dess värde. Med 10 minuter kvar av budtiden låg budnivån på 360 kronor. Då hände något. Några rivaler började bjuda över varandra i rasande fart. För varje gång jag uppdaterade webbplatsen hade siffran klättrat ett par hundra. Slutbudet blev 2 325 kronor!

  Nej, jag har inte sett pengarna än, men jag är ändå fast. Jag kommer att fortsätta lägga ut grejer på Tradera och Blocket. Avlagda kläder kommer jag säkert att skänka till barnens yngre kusiner eller Myrorna som jag brukar göra. Och de grejer som ingen vill ha går till Returen.

  Det finns ingen återvändo. Mitt förråd ska bli avskalat rent, en plats för tillfällig förvaring – och kanske några nostalgilådor. Man är ju bara människa.

  Av: Anette Sievers

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!