Packa som ett proffs – Monica Sundberg ger sina bästa råd

Hon gjorde succé i “Hotel Romantik” med sin livsglädje och nyfikenhet. Som gammal flygvärdinna och reseledare är Monica Sundberg dessutom ett äkta packningsproffs, så det är klart att vi vill veta: Hur packar du sommarens resväska på bästa sätt – med guldkant? Följ Monicas steg för steg-guide här!

Lägenheten i Uppsala är precis så personlig och ombonad som du hade kunnat tro. Varma färger på väggarna, en guldängel som svävar i sovrummet och överallt en massa fantastiska minnen från Monicas alla resor över världen. En härligt rosa handväska här, en leopardmönstrad variant där och ett par glittriga skor i blickfånget när du kommer in i hallen. När Monica öppnar garderoben är det också som att ta en snabbresa till tropikerna. Du möts av en kaskad av vackra färger, klänningar i rött, orange och grönt. Kostymer i ljusblått och turkost, koftor och tröjor i rosa och gult. Sällan har väl en garderob matchat en personlighet så bra. 

Det här är Monica

Ålder: 73 år.
Bor: Stockholm och Uppsala.
Familj: Två vuxna döttrar och ett barnbarn. Dejtar Tino Borg Teroni från “Hotell Romantik”.
Gör: Pensionerad flygvärdinna och influencer.
Motto: Våga ta för dig!
Aktuell: Influencer för flera bolag. Med programmet “Livet efter 65” på Youtube, med Annika Cripps.

73-åriga Monica blev en av de stora profilerna i SVT:s dejtingprogram ”Hotell Romantik”. Med sin mjuka gotländska och charmiga personlighet fick hon såväl tv-tittare som en del män i programmet på fall.

Att hon skulle vara 70-plus är svårt att förstå även i verkligheten, och det är inte alls konstigt att hennes Tinderdejt för några år sedan trodde att hon var född -71, inte 71 år gammal som hon var då.

Under programmet blev Monica också en snackis när hon badade naken i ett vattenfall tillsammans med sin dejt Rooger.

– Visst tvekade jag lite, men samtidigt tänkte jag, varför inte? Det kan väl vara bra att visa upp lite äldre kroppar i tv också!

Monica Sundberg är influencer

Tack vare ”Hotell Romantik” har Monica också fått en helt ny karriär – som influencer. Tillsammans med nyblivna väninnan Annika Cripps – som också var med i ”Hotell Romantik” – har hon ett program på Youtube: ”Livet efter 65”. De båda väninnorna har nyss kommit hem efter en sponsrad tågluff och Monica har också fått kontrakt för att visa underkläder för ett modeföretag som hade sett hennes nakenbad i fallet.

– Jag fattar ingenting, säger Monica. Att jag plötsligt blivit modell nu också – helt galet, men så roligt.

Väskan är packad
för nya äventyr! Läs hur du packar steg för steg längre ned.

Jobbade som flygvärdinna

I 25 år arbetade Monica som flygvärdinna och efter pensionen hängde hon på sin tio år yngre man (som var pilot) på många resor. Hon har också arbetat som massör, vårdbiträde och reseledare.

– Det var en väninna som anmälde mig till programmet. Jag var faktiskt lite fundersam först, men tänkte att det går ju alltid att tacka nej om jag nu skulle bli utvald.

– Barnen frågade jag såklart, och de tyckte absolut att jag skulle vara med, annars hade jag inte gjort det.

Gick igenom rutan i ”Hotell Romantik”

Men det blev som sagt en resa som på många sätt förändrade Monicas liv. Hon är överraskad över att så många människor fortfarande hör av sig med komplimanger och hejarop. Att hon var en sådan person ”som gick igenom rutan” hade hon aldrig kunnat drömma om. 

– Naj, naj, säger hon på gotländska. Detta är något helt otroligt. Men kanske beror det på att jag gärna bjussar på mig själv.

Sedan sänker hon rösten:  

– Ibland tror jag att jag är helt orädd!

Monica vet hur man packar smart!

En så pass karismatisk tv-personlighet lämnas förstås inte i fred av tidningar och tv. Monica har varit med i såväl Carina Bergfeldt som i tv:s morgonsoffor, och dessutom skapat löpsedlar när hon har diskuterat sexlivet i de stora tidningsdrakarna.

–  Jag tycker inte att det är något konstigt att prata om sex. För mig är det en naturlig del av livet, även efter 70. Tvärtom är det nu ännu viktigare att vårda sexlusten – den håller mig ung. Den gör att jag är med i livet och känner mig attraktiv. Det är ju så underbart när kroppen fylls av känslor, sexlust och endorfiner!  

Monica dejtar Tino från ”Hotell Romantik”

Vattenfalls-badande Rooger och Monica blev ett par under inspelningen, men idag dejtar Monica istället Tino. Han var också med i programmet, och hade tidigt hade spanat in Monica.

Men det är inte så ofta de hinner ses, Monica har fullt upp med sin nya karriär och barn och barnbarn.

Efter tågluffen stod en båtkryssning på programmet och det är ju alldeles utmärkt att vi kommer på besök när Monica ska packa sin väska inför en veckas semester.

Vad är det vanligaste pack-misstaget vi gör?

– Att ta med för mycket, särskilt för många skor!  Sedan tycker jag att både kvinnor och män ska packa ner mer kläder med färg. Du måste ju synas – även om du är lite äldre!

Så här packar du steg för steg

1. Ha ordning i garderoben och lådorna

 – Det sparar så mycket tid när du ska packa, säger Monica och drar ut byrålådorna där trosorna ligger prydligt ihoprullade och tröjorna perfekt vikta. I garderoben råder också en färgmatchande ordning.

2. Lägg ut allt du ska packa på sängen

– På så sätt får du en överblick över allt du vill ha med. Kanske kan du redan nu välja bort något onödigt.

3. Använd packpåsar

– Ett enkelt sätt att samla allt som hör ihop. Det blir lättare att packa i och ur.

4. Rulla eller inte rulla?

– Jag brukar rulla en del saker i packpåsen. Många säger att det sparar plats, men jag vet inte. Jag brukar blanda lite.

5. Använd skopåsar…

– Titta här vilka fina påsar jag använder, säger Monica och håller upp sina skopåsar i rosa och rött. Förutom att det skyddar kläderna blir det ju roligare att packa!

6. … men inte för många

 – Även jag tar ofta med mig för många skor. De är tunga och tar mycket plats. Idag brukar jag nöja mig med ett par snygga sneakers, ett par sandaler och ett par badskor.

Vad ska jag packa för 1 veckas sommarsemester?

Det här tycker Monica blir en bra basgarderob för kvinnor:

 • Underkläder – välj själv om du vill ta med för hela veckan eller tvätta upp.
 • 3 t-shirts.
 • 2 par sommarbyxor.
 • 3 klänningar.
 • 1 strandklänning.
 • 1 vit skjorta.
 • Badkläder såklart.
 • 1 varm tröja/kofta.
 • Skor: ett par sandaler, ett par sneakers, ett par strandskor.
 • Necessär med småflaskor av det du behöver.
 • En tom vikbar shoppingväska och en liten handväska.
 • Om du har plats – en snygg kostym. Väldigt användbart om du vill klä upp dig lite någon kväll. Men välj en i färg!

Ps Glöm inte att lägga ner några stora statementsmycken i guld eller färg. Det gör dig snygg på nolltid.

Grundpackning för män:

Variera efter behov!

 • T-shirts.
 • Några par snygga skjortor, gärna i linne.
 • Sommarbyxor (helst långa, trekvarts är inte Monicas favorit).
 • City-shorts.
 • Badkläder.
 • Snygga sneakers.
 • Necessär.

3 bonustips för packning

 1. I handbagaget har jag alltid med mig ett enklare ombyte, en necessär med det nödvändiga och badkläder – om väskan skulle bli försenad.
 2. En varm tröja eller en poncho är skönt att ha med på planet. 
 3. Packa tungt längst ner och lätt överst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top