• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Transsylvanien - en resa i Draculas fotspår

  Följ med till mytomspunna och natursköna Transsylvanien för att uppleva spännande möten med lokalbefolkning, njuta av härlig mat med dryckesprovningar samt förundras över den storslagna naturen bland Karpaternas dalgångar. År 1897 skrev den irländske författaren Bram Stoker sin roman om vampyren Dracula. Under resan får vi höra mer om fursten Vlad Pålspetsaren, vars legend går ihop med myter och legender om Dracula. Givetvis besöker vi Draculas slott och vem vet, kanske är det en greve som välkomnar oss med vitsminkat ansikte, svart hög hatt och cape?

  Här väntar stora upplevelser bland sagoslott med tinnar och torn

  Dag 1 Bukarest med välkomstmiddag och folkloreunderhållning
  Vi flyger till Bukarest där vi välkomnas av vår svensktalande guide. På väg till vårt hotell gör vi ett första stopp på Ceausescus privata residens, Palatul Primaverii. Efter att vi checkat in utforskar vi den gamla staden i "Lilla Paris". Charmen och blandningen av post-kommunism och mellankrigsperiod gav Bukarest även smeknamnet "Nya Berlin". Promenaden avrundas med en traditionell rumänsk middag med folkloreunderhållning.

  Dag 2 Karpaterna och Draculas slott

  Idag styr vi bussen mot Karpaterna. Vi passerar genom den mäktiga bergskedjan med de spetsiga topparna som bakgrund. Vi stannar till för ett besök på Cantacuzino slottet med Rumäniens vackraste utsikt mot Karpaterna. Vid fortsätter till orten Bran där vi checkar in på ett mysigt pensionat precis nedanför Draculas Slott. Vi besöker slottet för att få reda på sanningen bakom myten om vampyrgreven. Därefter beger vi oss till den lokala marknaden som med dess färger, dofter och smaker är en upplevelse för alla sinnen.Middagen serveras i närheten av slottet, med vampyrinslag och tre magiska glas lokala viner: mousserande, rödvin och blåbärslikör.

   

  Slottet Bran även kallat Draculas slott bjuder på intressant historia och en hänförande utsikt

  Dag 3 Brasov och pittoreska Sighisoara

  Vi fortsätter vår resa mot pittoreska Sighisoara. På vägen dit stannar vi till i staden Brasov, där vi får en guidad rundtur. Efter rundturen kommer det finnas tid för lunch på egen hand, samt shopping på gågatan och i mysiga gränder. Vi gör även ett besök i en genuin saxisk by, där vi hälsar på hos en hovslagare, som utför sitt arbete på traditionellt vis och efter detta besök blir det dags att ge sig mot Transsylvaniens pärla, medeltida staden Sighisoara. Dagen avrundas med middag i Vlad Pålspetsaren "Draculas" födelsehus.

  Dag 4 Sibiu – staden med tusen ögon

  Idag åker vi mot Sibiu genom vinregionen Tarnave, och kommer till fåraherdebyn Sibiel där vi får hemlagad lunch hos en fåraherde samt får prova några utsökta rumänska viner.

  Efter lunch når vi staden Sibiu eller Hermannstadt på tyska, där vi checkar in på ett trevligt hotell. Vi får en guidad promenad genom Sibiu, för att upptäcka mer av saxiska Siebenbürgen, som den tysktalande befolkningen bosatt här kallar Transsylvanien. Sibiu, även kallad "staden med tusen ögon" har en mystisk charm och ett underbart utbud av butiker och restauranger för fritiden som kommer efter den guidade turen.

  Förirra dig i charmiga Sighisoaras gränder

  Dag 5 Vinprovning och avskedsmiddag

  Efter en förmiddag i Sibiu, med tid för shopping och lunch på egen hand, åker vi mot Karpaterna igen. Vi stannar vid en mousserande vinkällare, för att få reda på champenoise metoden som används här sedan 1902. Vi provsmakar olika mousserande vinsorter och äter en fin avskedsmiddag, ackompanjerade av gitarrmusik från en folkkär rumänsk trubadur.

  Dag 6 Hemresa

  Idag är det dags att checka ut och återvända till Bukarest. Här tar vi avsked av vår guide som säger "La revedere"!

  Resfakta

  Avresa 2 september 2019
  Hemresa 7 september 2019
  Pris: 12 600 kr i del i dubbelrum
  Enkelrumstillägg: 1 600 kr

  Allt detta ingår

  • Flyg i ekonomiklass till Bukarest tur och retur med byte i Wien.
  • Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam). Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Hittar vi någon att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget.
  • Svensktalande guide.
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
  • Frukost alla dagar samt sju måltider inklusive måltidsdryck (mineralvatten).
  • Alla transporter på resmålet.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter

  Så här bokar du

  Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla info@lotustravel.se.

   

  Särskilda resevillkor

  Minimum 20 resande. Priset gäller med reservation för prisförändringar som beror på nya eller ökade skatter och allmänna avgifter, ändrade växelkurser eller andra liknande omständigheter över vilka arrangören ej råder. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som Lotus Travel ej rår över.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!