11 fantastiska tips för en misslyckad storstadssemester

Är du riktigt angelägen om att slösa bort dina lediga dagar i en fantastisk storstad på tjafs, gråt och skoskav? I så fall måste du se till att bocka av den här listan på plats!

1. När ni letar restaurang, nöjd dig aldrig. Det kan alltid finnas någon bättre och mysigare runt hörnet. Resultat: Ni blir trötta, hungriga och irriterade.

2. Packa bara med dig dina helt nyköpta skor. Skoskav är jättehärligt när man tänkt promenera runt i en fantastisk stad. 

3. Tvinga med resekamraten till något museum för ditt specialintresse. Ta gärna väldigt lång tid på dig och försök hela tiden övertyga hen varför det är så spännande med kanoner från andra världskriget. 

4. Ta med resekamraten till någon plats du hört talas om men inte riktigt vet var den ligger, helst en bra bit utanför stan. Brukar bli jättetrevlig stämning när man irrat omkring i några timmar i ett dött industriområde utan att ha hittat det du var ute efter.  

5. Hyr ett fordon du inte riktigt behärskar (moped/segway). Det är jättekul att spendera timmar på akuten.

Läs mer: 15 skäl att älska New York

6. Gå för långt i riktigt stora städer. New York, Rio och London må se behändiga ut på kartan. Jämfört med våra svenska promenadvänliga städer kan avstånden ofta vara väldigt långa. Att alltid välja apostlahästarna resulterar ofta att du spendera timmar i stans tråkigaste kvarter. Här gäller det att ta sig till det område du vill spatsera omkring i. 

7. Instagrama eller fota allt du ser och missa helt upplevelsen av att ha varit någonstans med en resekamrat/älskling. Sitt sedan och kolla på bilderna på turistfällan till restaurang ni till slut hamnade på. 

8. Gå bara på de stora affärsgatorna och turiststråken. Man vill ju inte se något som man inte redan sett i turistbroschyrerna. 

9. Låt bli att fråga om hjälp av lokalbefolkningen. Man vill ju inte få nya perspektiv eller riktigt bra tips från någon som verkligen har koll. 

10. Gå bara på restauranger som har inkastare. Njut sedan av menlös eller oätlig mat. Det finns nästan alltid en anledning till varför folk måste kastas in.

11. Planera in varje dag i minsta detalj. Tryck in resor kors och tvärs, tidiga morgnar och stans alla museer och sevärdheter. Väl hemma kommer du längta efter lugnet på jobbet. 

Gillade du artikeln? Följ Icakuriren på Facebook

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top