Skottland snålar inte med upplevelser

2014 är ett bra år att upptäcka Skottland. Här arrangeras en årslång fest, Homecoming, med över 400 evenemang utspridda över hela året. Ta avstamp i Edinburgh.

Hotelltips!

Hotel Missoni Edinburgh
Modebranschen har tagit klivet från catwalken in i hotellbranschen. Hotel Missoni är en färgglad nyhet mitt i Edinburghs historiska kvarter. Att dra på sig den mönstrade morgonrocken är en sann modedröm. www.hotelmissoni.com

Sugen på kilt?

Är du ute efter att köpa en kilt? Besök 21st Century Kilts, som syr kiltar i modern tappning.

Skottland snålar inte med upplevelser
Hotel MIssoni
En färgglad nyhet, Hotel Missioni.

Härliga weekendtips

  • Paradgatan The Royal Mile löper genom Old Town och kantas av skotskrutiga souveniraffärer och säckpipespelare. Den är lika mycket ett måste som Unesco-märkta Edinburgh Castle, med strålande utsikt över staden.
  • Ett stenkast från slottet ligger Scotch Whisky Experience som både förklarar whiskyns historia och stoltserar med världens största samling av individuella whiskyflaskor.
  • Bra lunch äter man på Angels With Bagpipes, som kombinerar det italienska och skotska köket.
  • Ät middag på Prestonfield House Hotel – ett av stadens femstjärniga hotell. Fine dining med de finaste skotska råvaror.

2 Skottlandspärlor

  • Ta färjan till St Kilda – ön som har en fantastisk historia, storslagen natur och som dessutom är Unescomärkt.
  • Besök Glasgow School of Art – ritad av Charles Rennie Mackintosh.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top