Pubmat med stjärnglans

Tolv pubar i England har en Michelinstjärna. The Black Swan i Oldstead är en av dem.

Pubmat med stjärnglans
Chefskocken Tommy
Pubmat med stjärnglans
Kammusslor
Vackert upplagda kammusslor.
Pubmat med stjärnglans
Kyckling med trattkantareller
Kyckling med trattkantareller.
Pubmat med stjärnglans
Björnbärskaka
Njut av en underbar efterrätt.

In på bordet kommer en kreativ anrättning med friterade rödbetsstrimlor, kanin och pistagekräm, vackert upplagd på ett överdimensionerat fat. Därefter tar en lika smakfullt smyckad tallrik med hjort med hasselnöts- och svartvinbärssås vid.

Gastropubarna har tagit över England. Det var länge sedan pubmiddagarna bara var flottiga och trista. På enstjärniga The Black Swan serveras nyfiskat och nyjagat från trakten, och vinlistan är längre än ölsortimentet.
– Vi har några lokala ölsorter, men våra kunder frågar oftare efter champagne och viner som matchar maten. De flesta som testar avsmakningsmenyn väljer också tillhörande vinpaket, säger Anne Bank, som tillsammans med sin familj driver restaurangen.

Vi har löpt linan ut och kostat på oss en avsmakningsmeny med oxtunga, pilgrimsmusslor, kanin och hjort, för prisvärda 700 kronor.
– Att äta gourmetmat på krogen behöver alltså inte kosta skjortan.
Familjen Bank har bott i Oldstead i Yorkshire i generationer, yngste sonen Tommy, 24 år, är chefskock.
– Jovisst är jag ung, men jag har också många mål kvar att nå med min matlagning. Jag vill alltid förbättra, gå vidare.

Inspiration får han från naturen, vänner, filmer och andra restauranger, inte minst i området. Och råvarorna ska vara de bästa – och gärna från trakten.
Målsättningen är att servera lätt, modern engelsk mat tillagad på traditionellt vis. Just nu är han inne på viltkött av alla de slag.
Sist får vi ur honom några av hans egna favoritrestauranger i regionen: Vennell´s i Masham och The Star Inn i Harome.

Av Anna Wahlgren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top