Boenden för alla smaker!

Naturnära camping, herrgård på landet, eller varför inte ett klassiskt danskt "feriehus"? Icakuriren guidar dig rätt i utbudet.

Boenden för alla smaker!

Feriehus
Det finns cirka 40 000 feriehus, sommarstugor, till uthyrning i Danmark. De flesta ligger längs kusterna, främst på Nordjylland, västra Jylland, västra Själland, Falster och Bornholm. Ett normalstort danskt feriehus har fyra till sex bäddar, men större hus finns förstås också.
www.novasol.se
 
Kroer
Den historieintresserade väljer såklart att bo på någon av Danmarks hundratal kroer. De danska kroernas historia går tillbaka till 1200-talet. Många är små, gemytliga och familjedrivna. Flera har specialinriktningar som gastronomi och olika sportaktiviteter. Nästan alla serverar mat, och ett stort antal krokök drivs av Danmarks bästa kockar.
www.smalldanishhotels.dk

Campingplatser
I Danmark finns över 500 campingplatser, många av dem är belägna i natursköna områden. De danska campingplatserna är ofta relativt små, men håller hög klass med fina faciliteter och en satsning på kul aktiviteter runt omkring.
www.danskecampingpladser.dk

Slott och herrgårdar
Ett antal danska herrgårdar och gamla slott är ombyggda till moderna hotell. Ett bra tillfälle att lyxa till det och övernatta vid en historiskt intressant plats.
www.slotte-herregaarde.dk

Feriecenter
Kan bäst beskrivas som en kombo av hotell och sommarhus. Man bor i sin egen lägenhet eller sitt eget hus, men har tillgång till bekvämligheter som restauranger, och sport- och lek­arrangemang.

Scroll to Top