Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1 burk majskorn
  • 1 burk krossade tomater, 400 g, gärna med smak
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt och peppar
  • Curry
  • 1 dl riven prästost
  • 150 g körsbärstomater
  • 150 g mozzarella
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Skölj och strimla purjolöken och blanda med avrunnen majs i en form. Rör i grädde och krossade tomater.

2

Krydda med salt, peppar och curry. Blanda i korven i bitar.

3

Strö över riven ost, lägg på delade tomater och mozzarella i bitar.

4

Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.