Ljuvliga jordnötsrutor

Små, saftiga rutor med jordnötter och choklad.


24 bitar

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 150 g jordnötssmör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g salta jordnötter
  • Glasyr
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • 75 g salta jordnötter, ­grovhackade
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Klä en form, 18 x 24 cm, med bakplåtspapper. Vispa ihop smör och jordnötssmör.

2

Vispa i socker och ägg och vispa till en krämig smet. Rör i mjöl, bakpulver och nötter.

3

Bred ut smeten i ­formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 ­minuter. Låt kakan svalna och tryck ner kanterna så att den blir jämn.

4

Glasyr: Hacka ­chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.

5

Garnering: Häll glasyren över kakan. Strö över jord- nötter och låt ­stelna i kylen.

6

Skär i rutor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top