Cheesecake-semlor i miniformat

De är svåra att motstå, de fluffiga semlorna med krämig mandelmassa. Våra fastlagsbullar är gjorda i miniformat med en extra god fyllning av mandelmassa, hallonsylt, färskost och grädde.


30 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Ägg till pensling
  • Fyllning till 10 stycken
  • 200 g färskost
  • 1 dl + 1 msk vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 1 dl hallonsylt
  • Garnering
  • Florsocker

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

2

Tillsätt socker, kardemumma, salt, det mesta av mjölet och smöret i bitar. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och väg den. Dela i 3 lika stora bitar. Rulla ut varje till en längd. Dela först på mitten, sedan i 10 bitar. Kontrollväg så att de är lika stora.

4

Rulla till släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 i ca 7 minuter. Låt kallna

6

Fyllning: Vispa färskost och 1 dl grädde tjockt. Vänd i florsocker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och rör ihop med 1 msk grädde.

7

Skär av ett lock på bullarna. Lägg på en klick mandelmassa och en klick sylt. Toppa med färskostkräm.

8

Lägg på locket och sikta över florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top