Varma rödbetor med getost och honungsrostade valnötter

Söta kokta rödbetor och krämig getost kombinerar det bästa från två världar tillsammans med en syrlig vinägrett.


4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 2 dl linser
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen, tex Ingrid Marie
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 50 g valnötter
  • 1 msk honung, flytande
  • 200 g getost, chèvre
  • Dressing
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
  • Servering
  • Bröd, ex baguette

Gör så här

1

Koka betorna mjuka och koka linserna enligt beskrivningen på förpackningen.

2

Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor, fördela ut citronsaft över äppleskivorna.

3

Hetta upp en rejäl stekpanna och tillsätt olja. Stek löken i några minuter tills den fått lite färg och börjat mjukna. Tillsätt klyftat äpple, rosmarin, salt och peppar och stek i några minuter. Sätt åt sidan.

4

Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Rosta nötterna i några minuter, tillsätt honung och krydda med lite salt. Häll upp på ett fat att svalna. Dela osten i mindre bitar.

5

Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.

6

Skala och dela betorna i mindre bitar. Varva betor i en skål med kokta linser, lök- och äppelblandningen, getost, nötter och tillsätt några matskedar dressing.

7

Servera salladen med resten av dressingen vid sidan av samt med ett gott bröd, ex baguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top