Ugnsbakade kikärtor med chorizo

Chorizo och kikärtor ger denna matiga varma sallad läckra spanska smaker.


4 portioner

Du behöver

  • 1 burk kokta kikärtor, ca 380 g
  • 3 chorizo, färska, ca 300 g
  • 1 broccoli
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 liten bunt bladpersilja
  • Paprikadressing
  • 2 grillade röda paprikor, från burk
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Servering
  • Kokt matvete eller bröd och oliver
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Skölj kikärtorna i kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Skär korven i grova skivor och dela broccolin i mindre bitar.

2

Fördela ut kikärtor, korv och broccoli på en ugnsplåt, ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar och blanda.

3

Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills korven är genomstekt och broccolin fått fin färg. Grovhacka persiljan.

4

Paprikadressing: Dela paprikan i mindre bitar och tillsätt i en mixerkanna med vitlök, chili och olivolja. Mixa till en slät dressing och smaka av med lite salt och peppar.

5

Ta ut plåten och blanda runt allt, tillsätt hackad persilja.

6

Servering: Servera med dressingen och kokt matvete eller bröd och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top