Du behöver
- 1 burk kokta kikärtor, ca 380 g
- 3 chorizo, färska, ca 300 g
- 1 broccoli
- 2 msk olivolja
- Flingsalt och svartpeppar
- 1 liten bunt bladpersilja Paprikadressing
- 2 grillade röda paprikor, från burk
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ röd chili, finhackad
- 3 msk olivolja
- Flingsalt och svartpeppar Servering
- Kokt matvete eller bröd och oliver Ugn
- 200°
Gör så här
Skölj kikärtorna i kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Skär korven i grova skivor och dela broccolin i mindre bitar.
Fördela ut kikärtor, korv och broccoli på en ugnsplåt, ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar och blanda.
Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills korven är genomstekt och broccolin fått fin färg. Grovhacka persiljan.
Paprikadressing: Dela paprikan i mindre bitar och tillsätt i en mixerkanna med vitlök, chili och olivolja. Mixa till en slät dressing och smaka av med lite salt och peppar.
Ta ut plåten och blanda runt allt, tillsätt hackad persilja.
Servering: Servera med dressingen och kokt matvete eller bröd och oliver.