Du behöver
- 4 ägg
- 200 g varmrökt sidfläsk
- 150 g haricots verts, frysta och tinade
- 3 endiver
- 70 g machésallad Schalottenlöksdressing
- 1 schalottenlök
- 1 msk grovkornig senap, gärna fransk Meauxsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 msk rapsolja
- 1 msk valnötsolja, kan uteslutas
- Salt och svartpeppar Brödkrutonger
- 1 baguette
- 3 msk olivolja
Gör så här
Koka äggen i 6 minuter. Spola med kallt vatten och låt svalna.
Skär fläsket i mindre bitar och stek i en stekpanna tills det fått fin färg och är knaprigt, lägg upp på ett fat med hushållspapper så att över- flödigt fett kan rinna av.
Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten i några minuter, skölj med kallt vatten och låt rinna av.
Skala äggen och dela i halvor. Plocka loss endivebladen och fördela ut på ett fat med machésallad, stekt fläsk och ägghalvor.
Schalottenlöksdressing: Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med senap och vinäger. Vispa ner olja, krydda med lite salt och peppar och fördela ut över salladen.
Brödkrutonger: Skär baguetten i mindre bitar. Rosta i en stekpanna med olja tills brödbitarna är frasiga. Servera genast till salladen.