Endiver med sidfläsk och ägg

Det här är en variant på Sallad Lyonnaise som är en omtyckt fransk sallad. De klassiska förlorade äggen har vi bytt ut mot krämigt kokta ägg.


4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • 150 g haricots verts, frysta och tinade
  • 3 endiver
  • 70 g machésallad
  • Schalottenlöksdressing
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk grovkornig senap, gärna fransk Meauxsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk valnötsolja, kan uteslutas
  • Salt och svartpeppar
  • Brödkrutonger
  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1

Koka äggen i 6 minuter. Spola med kallt vatten och låt svalna.

2

Skär fläsket i mindre bitar och stek i en stekpanna tills det fått fin färg och är knaprigt, lägg upp på ett fat med hushållspapper så att över- flödigt fett kan rinna av.

3

Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten i några minuter, skölj med kallt vatten och låt rinna av.

4

Skala äggen och dela i halvor. Plocka loss endivebladen och fördela ut på ett fat med machésallad, stekt fläsk och ägghalvor.

5

Schalottenlöksdressing: Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med senap och vinäger. Vispa ner olja, krydda med lite salt och peppar och fördela ut över salladen.

6

Brödkrutonger: Skär baguetten i mindre bitar. Rosta i en stekpanna med olja tills brödbitarna är frasiga. Servera genast till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top