Smördegslussekatter

Dessa lättbakade smördegsbullar har vi format till snygga lussekatter. De passar även till dem som inte gillar saffran!


8–10 lussekatter

Du behöver

  • 1 förp färsk utkavlad smördeg
  • Ca 175 g hasselnöttskräm (t ex Nöt-Crème original)
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

1

Rulla ut smördegen. Bred på hasselnötskräm och skär degen i ca 2 cm breda remsor.

2

Rulla remsorna, inte för hårt, till lussekatter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

3

Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills lussekatterna är genomgräddade och fått fin färg. Låt vila utan bakduk ca 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top