Du behöver
- 500–600 g liten potatis
- 1 liten gul lök
- 3 msk olivolja
- Salt, peppar
- 1 förp utkavlad rund pajdeg
- 150 g riven ost
- 2 dl creme fraiche
- ½ ägg Garnering
- Flingsalt
- Färska örter, t ex timjan
- Nymalen svartpeppar Ugn
- 200°
Gör så här
Skär potatisen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Skala och skiva löken. Fräs potatisen och löken, gärna i 2–3 omgångar, ca 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Låt fyllningen svalna.
Rulla ut pajdegen och lägg den tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Lägg osten blandad med creme fraiche i mitten och bred ut den, spara en ca 6 cm bredd kant runtom. Lägg på potatisen. Vik kantern över fyllningen.
Pensla pajkanten med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills den är klar.
Garnera med flingsalt, örter och nymalen svartpeppar.