Pinsa med råstekt broccoli och bacon

Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Här toppas den med bacon och råstekt broccoli!


1 stort bröd

Denna pinsa passar utmärkt att servera med vårt recept på helstekt kyckling.

RECEPT: Helstekt citron- och örtkyckling

Du behöver

  • ½ pkt bacon à 140 g
  • 1 broccolistånd, 250 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt, nymald peppar
  • 1 pinsa, 230 g
  • 150 g vitlöksost med örter
  • 2–3 msk hackad persilja
  • Rivet skal av 1 citron

Gör så här

1

Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av.

2

Skär bort den nedre grövsta delen på broccolistammen. Dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen tunt.

3

Skala och dela vitlöksklyftorna. Mjukstek dem sakta i olivolja. Hacka vit löken.

4

Lägg ner broccolin i vitlöksoljan och stek den lätt. Krydda med salt och peppar.

5

Lägg pinsan på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ost och fördela broccolin över. Pensla kanten med olivolja. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 7–8 minuter.

6

Ta ut och strö på den hackade vitlöken, bacon, persilja och citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top