Denna pinsa passar utmärkt att servera med vårt recept på helstekt kyckling.
RECEPT: Helstekt citron- och örtkyckling
Du behöver
- ½ pkt bacon à 140 g
- 1 broccolistånd, 250 g
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt, nymald peppar
- 1 pinsa, 230 g
- 150 g vitlöksost med örter
- 2–3 msk hackad persilja
- Rivet skal av 1 citron
Gör så här
Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av.
Skär bort den nedre grövsta delen på broccolistammen. Dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen tunt.
Skala och dela vitlöksklyftorna. Mjukstek dem sakta i olivolja. Hacka vit löken.
Lägg ner broccolin i vitlöksoljan och stek den lätt. Krydda med salt och peppar.
Lägg pinsan på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ost och fördela broccolin över. Pensla kanten med olivolja. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 7–8 minuter.
Ta ut och strö på den hackade vitlöken, bacon, persilja och citronskal.