Blåbärs- och vinbärsgrottor

Brynt smör ger kakorna en ny twist!

Tillagningstid: Tid 25 minuter + 20 minuter i ugnen + tid för sylten att kallna
16 stycken

Du behöver

  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl marsanpulver (som kan kokas)
  • 3/4 tsk bakpulver
  • Blåbärs- och vinbärssylt
  • 50 g blåbär
  • 50 g röda vinbär
  • 1 dl syltsocker

Gör så här

1

Blåbärs- och vinbärssylt: Lägg blåbär, röda vinbär och syltsocker i en liten kastrull. Värm alltsammans på medelvärme samtidigt som du rör. Låt koka i 5 minuter, rör hela tiden. Låt sylten kallna.

2

Smält smöret tills det är brynt, rör hela tiden med en handvisp på botten av kastrullen. Dra av kastrullen från värmen och låt smöret svalna.

3

Lägg socker, vetemjöl, marsanpulver, bakpulver och sist smöret i en matberedare. Kör alltsammans till en deg. Dela degen i 16 lika stora bitar och rulla dem till kulor.

4

Lägg kulorna på en bakpappersklädd plåt. Gör en grop i varje med pekfingret. Lägg i en liten klick sylt i varje (det kommer bli sylt över).

5

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på plåten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top