Du behöver
- 125 g smör
- 3/4 dl strösocker
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 dl marsanpulver (som kan kokas)
- 3/4 tsk bakpulver Blåbärs- och vinbärssylt
- 50 g blåbär
- 50 g röda vinbär
- 1 dl syltsocker
Gör så här
Blåbärs- och vinbärssylt: Lägg blåbär, röda vinbär och syltsocker i en liten kastrull. Värm alltsammans på medelvärme samtidigt som du rör. Låt koka i 5 minuter, rör hela tiden. Låt sylten kallna.
Smält smöret tills det är brynt, rör hela tiden med en handvisp på botten av kastrullen. Dra av kastrullen från värmen och låt smöret svalna.
Lägg socker, vetemjöl, marsanpulver, bakpulver och sist smöret i en matberedare. Kör alltsammans till en deg. Dela degen i 16 lika stora bitar och rulla dem till kulor.
Lägg kulorna på en bakpappersklädd plåt. Gör en grop i varje med pekfingret. Lägg i en liten klick sylt i varje (det kommer bli sylt över).
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på plåten.