Du behöver
- 2 ½ dl strösocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 250 g ricottaost
- finrivet skal från 2 citroner
- 200 g färska hallon Servering
- vispad grädde
- några extra hallon
Gör så här
Rör socker och smör mjukt i en bunke, använd gärna en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa lite till.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det tillsammans med ricotta och finrivet citronskal.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. 5 Strö på hallonen.
Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter. Kakan får gärna vara lite krämig i mitten. Låt kakan svalna i sin form.
Servera med vispad grädde och några extra hallon.