Ricottakaka med hallon och citron

En len ricottakaka är alltid gott. Det kanske låter mycket med skal från 2 citroner, men den här kakan ska smaka mycket av citron.

Tillagningstid: Tid 20 minuter + 55 minuter i ugnen
10 bitar

Du behöver

  • 2 ½ dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g ricottaost
  • finrivet skal från 2 citroner
  • 200 g färska hallon
  • Servering
  • vispad grädde
  • några extra hallon

Gör så här

1

Rör socker och smör mjukt i en bunke, använd gärna en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa lite till.

2

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det tillsammans med ricotta och finrivet citronskal.

3

Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. 5 Strö på hallonen.

4

Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter. Kakan får gärna vara lite krämig i mitten. Låt kakan svalna i sin form.

5

Servera med vispad grädde och några extra hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top