Lättbakad björnbärskaka

Lättbakad kaka med fyllning och garnering av björnbär. Använd yoghurt med hög fetthalt!

Tillagningstid: 1 timme + tid att kallna
6–8 bitar

Du behöver

  • Smör och ströbröd till formen
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 3/4 dl raps- eller majsolja
  • 2 ägg
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 4 dl strösocker
  • Fyllning
  • 100 g björnbär
  • Ca 1 msk vetemjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Björnbär, gärna med blad

Gör så här

1

Smörj och bröa en sockerkaksform (1 ½ liter).

2

Blanda mjöl och bakpulver.

3

Vispa ihop olja, ägg, citronsaft, yoghurt och socker i en bunke. Vänd ner mjöl- och bakpulverblandningen och vispa ihop till en smet.

4

Fyllning: Fördela hälften av kaksmeten i formen. Toppa med björnbären blandade med mjölet och ringla över resten av smeten. Jämna till med slickepott.

5

Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka.

6

Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kallna.

7

Garnering: Sikta lite florsocker över kakan och lägg på bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top