Krämig flädersill

Flädersillen blir ett spännande och fräscht inslag på sillbordet.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6-8 portioner

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Strimlat skal av ½ citron
  • 1 ½ msk flytande honung
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • 2-3 msk koncentrerad flädersaft
  • Garnering
  • Fläderblommor

Gör så här

1

Häll av sillen, klappa den torr med hushållspapper och skär den i bitar.

2

Sås: Blanda majonnäs, crème fraiche, citronskal, honung, rödlök och dill i en bunke. Smaka av med flädersaft.

3

Vänd ner sillen så att alla bitar täcks av såsen. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.

4

Häll upp i en burk, toppa med blommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top