Ljuvliga limerutor

God, mjuk kaka med smak av syrlig lime.


25 bitar

Tips!

  • Förvara limerutorna i en försluten burk eller frys in dem. Hållbarhet i rumstemperatur är cirka en vecka.
  • Prova även att smaksätta kakan med apelsin eller citron, det smakar precis lika gott.

Du behöver

    Deg
  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 30 gram malda mandlar
  • ½ deciliter socker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 deciliter socker
  • 2 matskedar vetemjöl
  • Saft och skal av 4 limefrukter
  • Garnering
  • Florsocker

Gör så här

1

Smörj en fyrkantig springform, 23 x 23 cm, och klä den med bakplåtspapper.

2

Deg: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser. Arbeta samman till en deg.

3

Tryck ut degen i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

4

Ta ut formen och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.

5

Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och limeskal. Rör sist ner limesaften.

6

Fördela fyllningen över bottnen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Fyllningen ska bli fast, men inte mörk.

7

Låt kakan svalna och skär i rutor.

8

Garnering: Pudra över generöst med florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top