Lemon curd

Använd lemon curd när du bakar, eller toppa desserten med en klick frisk citronkräm.


1 burk

Tips!

Citronerna ska vara rumsvarma, då får du ut maximalt med saft när du pressar dem.

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 deciliter strösocker
  • 2 normalstora citroner
  • (1 deciliter pressad citronsaft)
  • 100 gram smör, rumsvarmt

Gör så här

1

Vispa ihop äggulor, ägg och socker för hand i en skål.

2

Tvätta citronerna. Riv yttersta skalet fint och pressa ut saften.

3

Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och tillsätt citronskal och saft. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.

4

Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.

5

Förvara i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top