Apelsin- och tranbärsmarmelad

Apelsin- och tranbärsmarmelad är supergott till ostbrickan.


1 burk

Du behöver

  • 2 apelsiner
  • 2 deciliter strösocker
  • 2 deciliter vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 deciliter färska tranbär eller frysta, tinade

Gör så här

1

Skrubba apelsinerna väl, och skär dem i grova bitar med skalet kvar.

2

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

3

Lägg apelsinbitar, socker, vatten, vaniljstång och frön i en kastrull. Koka i ca 30 minuter på medelhög värme tills apelsinbitarna är helt mjuka.

4

Vänd ner tranbären och koka i ytterligare 1 minut. Låt marmeladen svalna.

5

Förvara i tättslutande burkar. Marmeladen håller sig bra i kylen i 2-3 veckor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top