Du behöver
- 25 gram jäst
- 4 ½ deciliter mjölk
- 150 gram smör, rumsvarmt
- 1 ½ deciliter strösocker
- 2 teskedar mald kardemumma
- ½ tesked salt
- 2 kryddmått hjorthornssalt
- Ca 12 deciliter vetemjöl
- Ägg till pensling Fyllning (till 1 krans)
- ½ deciliter mjölk
- 125 gram mandelmassa
- ½ deciliter strösocker
- 3 deciliter vispgrädde Topping
- Florsocker
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills jästen har lösts upp.
Tillsätt resten av degspadet, smöret i bitar, socker, kardemumma, salt och hjorthornssalt blandat med lite mjöl.
Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje del i 11 bitar.
Rulla till bullar och sätt dem tätt tillsammans i ring på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda strax under mitten i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Skär av locket och gröp ur inkråmet med en gaffel. Blanda det med mjölk och mosa ihop. Riv mandelmassan och blanda i den tillsammans med sockret. Fördela blandningen i kransen.
Vispa grädden och spritsa eller klicka den på bullarna.
Lägg på locken och sikta över florsocker.