Du behöver
- 500 gram kycklingfilé
- Salt, svartpeppar
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 25 gram färsk ingefära
- ½ röd chilifrukt
- 1 röd paprika
- 2 teskedar sambal oelek
- 1 matsked mald koriander
- 1 matsked gurkmeja
- 1 matsked mald spiskummin
- ½ deciliter olivolja
- 6 deciliter vatten Garnering
- Chiliflakes
- Färsk koriander Servering
- Kokt ris
- Matlagningsyoghurt, 10%
- Bröd
Gör så här
Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Dela kycklingfiléerna i bitar.
Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Skala och finhacka ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök, vitlök, ingefära, chili, paprika och sambal oelek tillsammans med koriander, gurkmeja och spiskummin i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.
Tillsätt kycklingbitarna och stek vidare i 2 minuter. Tillsätt vattnet och låt puttra i ca 20 minuter.
Garnera med chiliflakes och koriander.
Servera grytan med kokt ris och matlagningsyoghurt. En bit bröd är också gott till.