Kycklinggryta med indisk smak

Sätt indisk smak på grytan med spännande kryddor! Servera gärna med naanbröd, de finns att köpa färdiga i din butik.


4 portioner

Du behöver

  • 500 gram kycklingfilé
  • Salt, svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 25 gram färsk ingefära
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 2 teskedar sambal oelek
  • 1 matsked mald koriander
  • 1 matsked gurkmeja
  • 1 matsked mald spiskummin
  • ½ deciliter olivolja
  • 6 deciliter vatten
  • Garnering
  • Chiliflakes
  • Färsk koriander
  • Servering
  • Kokt ris
  • Matlagningsyoghurt, 10%
  • Bröd

Gör så här

1

Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Dela kycklingfiléerna i bitar.

2

Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

3

Skala och finhacka ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur och tärna paprikan.

4

Fräs lök, vitlök, ingefära, chili, paprika och sambal oelek tillsammans med koriander, gurkmeja och spiskummin i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.

5

Tillsätt kycklingbitarna och stek vidare i 2 minuter. Tillsätt vattnet och låt puttra i ca 20 minuter.

6

Garnera med chiliflakes och koriander.

7

Servera grytan med kokt ris och matlagningsyoghurt. En bit bröd är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top