Medelhavskyckling i ugn

Perfekt allt i ett-rätt! Medelhavsdoftande kyckling med massor av ugnsrostade grönsaker, oliver och fetaost.


4 portioner

Du behöver

  • 1 kilo kycklingben
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 zucchini, ca 300 gram
  • 1 orange paprika
  • 10 små röda steklökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 gram cocktailtomater, gärna i olika färger och former
  • 2 deciliter gröna oliver
  • 50 gram fetaost
  • 3 matskedar hackad färsk timjan
  • 3 matskedar olivolja
  • Saft av ½ citron
  • 1 tesked flingsalt
  • Garnering och servering
  • Timjan
  • Citronskivor
  • Kokt potatis

Gör så här

1

Putsa kycklingbenen. Salta, peppra och krydda runt om med paprikapulver.

2

Lägg benen i en smord eldfast form, ca 25 x 35 cm. Stek strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 17 minuter.

3

Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Kärna ur och dela paprikan i stora bitar. Skala steklökarna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

4

Blanda samtliga grönsaker med oliver, tärnad fetaost, timjan, olivolja och citronsaft i en stor skål. Salta.

5

Ta ut kycklingen ur ugnen och fördela grönsaksblandningen i formen. Stek vidare i ca 20 minuter.

6

Garnera med timjan och citronskivor och servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top