Du behöver
- 1 kilo kycklingben
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 1 tesked paprikapulver
- 1 zucchini, ca 300 gram
- 1 orange paprika
- 10 små röda steklökar
- 3 vitlöksklyftor
- 300 gram cocktailtomater, gärna i olika färger och former
- 2 deciliter gröna oliver
- 50 gram fetaost
- 3 matskedar hackad färsk timjan
- 3 matskedar olivolja
- Saft av ½ citron
- 1 tesked flingsalt Garnering och servering
- Timjan
- Citronskivor
- Kokt potatis
Gör så här
Putsa kycklingbenen. Salta, peppra och krydda runt om med paprikapulver.
Lägg benen i en smord eldfast form, ca 25 x 35 cm. Stek strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 17 minuter.
Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Kärna ur och dela paprikan i stora bitar. Skala steklökarna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Blanda samtliga grönsaker med oliver, tärnad fetaost, timjan, olivolja och citronsaft i en stor skål. Salta.
Ta ut kycklingen ur ugnen och fördela grönsaksblandningen i formen. Stek vidare i ca 20 minuter.
Garnera med timjan och citronskivor och servera med kokt potatis.