Tips!
Använd småbrödsformar av papper eller silikonformar, 5 cm i diameter.
Du behöver
- 75 gram smör
- 75 gram mörk choklad
- 2 ägg
- 1 ½ deciliter ljust muscovadosocker
- 1 ½ deciliter vetemjöl
- 1 ½ matsked kakao
- ½ tesked vaniljpulver
- 1 tesked bakpulver
- 1 kryddmått salt Frosting
- 25 gram philadelphiaost
- 15 gram rumsvarmt smör
- ¼ tesked vaniljsocker
- 1 ¼ deciliter florsocker
- 1 kryddmått rosenvatten
- Några droppar röd karamellfärg Garnering
- Strössel eller kanderade rosenblad
Gör så här
Smält smöret och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och vispa ner. Vispa sist ner chokladsmöret.
Ställ formarna på en plåt. Används pappersformar bör de vara dubbla.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 5 minuter. Låt kallna.
Frosting: Rör ihop ost, smör, och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa till en slät kräm med elvisp. Rör i rosenvatten och färga med lite karamellfärg.
Lägg frostingen i en sprits- påse. Förvara i kylen.
Garnering: Spritsa frostingen på kakorna vid servering. Garnera med strössel eller kanderade rosenblad.