Browniemuffins med rosenfrosting

Som små karameller är dessa browniemuffins med krämig färskostfrosting, strössel och kanderade rosenblad.


Ca 22 stycken

Tips!

Använd småbrödsformar av ­papper eller silikonformar, 5 cm i diameter.

Du behöver

  • 75 gram smör
  • 75 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 ½ deciliter ljust muscovadosocker
  • 1 ½ deciliter vetemjöl
  • 1 ½ matsked kakao
  • ½ tesked vaniljpulver
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 kryddmått salt
  • Frosting
  • 25 gram philadelphiaost
  • 15 gram rumsvarmt smör
  • ¼ tesked vaniljsocker
  • 1 ¼ deciliter florsocker
  • 1 kryddmått rosenvatten
  • Några droppar röd ­karamellfärg
  • Garnering
  • Strössel eller k­anderade rosenblad

Gör så här

1

Smält smöret och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.

2

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och ­vispa ner. Vispa sist ner chokladsmöret.

3

Ställ formarna på en plåt. Används pappersformar bör de vara dubbla.

4

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 5 minuter. Låt kallna.

5

Frosting: Rör ihop ost, smör, och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa till en slät kräm med elvisp. Rör i rosenvatten och färga med lite karamellfärg.

6

Lägg frostingen i en sprits- påse. Förvara i ­kylen.

7

Garnering: Spritsa frostingen på kakorna vid servering. Garnera med strössel eller kanderade rosenblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top