Julig sillsallad med äpple

En underbar sillsallad med kavringssmulor, äpple, pepparrot och örter.


6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 400 gram matjessill
  • 2 skivor kavring
  • 2 matskedar smör till stekning
  • 25 gram smör
  • 1 deciliter smetana
  • 1 grönt syrligt äpple
  • 1 tesked äppelcidervinäger
  • 1 ½ matsked rapsolja
  • 1 kryddmått salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • ½ deciliter klippt gräslök
  • 3 matskedar nyriven färsk pepparrot
  • 2 matskedar grovhackad dill

Gör så här

1

Häll av spadet från matjessillen, låt rinna av väl. Dela hela filéer i snedställda bitar, ca 1 cm. Lägg upp på fat.

2

Finhacka kavringsskivorna. Hetta upp smöret och stek brödet knaprigt på medelvärme i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt. Låt svalna. Rör ner smöret lite i taget i smetanan. Smaka av med salt.

4

Kärna ur och tärna äpplet. Vispa samman vinäger, rapsolja, salt och peppar. Vänd ner äppeltärningarna.

5

Toppa matjessillen med äppelsalladen, kavringssmulor, lök, gräslök, pepparrot och dill. Klicka på brynt smörkräm. Garnera ev med dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top