Lime- och chilisill

Snabb och supergod sill med syrlig lime och kryddig chili.


6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 1 limefrukt, saft + rivet skal
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • 2 deciliter kall crème fraiche
  • 1 förpackning 5-minuterssill, 420 gram
  • 1 rödlök
  • ½ matsked krossad rosépeppar
  • 2 matskedar finhackad dill
  • Garnering
  • Dill
  • Rosépeppar
  • Skivad chili

Gör så här

1

Mixa limesaft, chili och 1 matsked crème fraiche tills röran får en lätt ljusrosa ton.

2

Tillsätt resten av crème fraichen, vispa med elvisp tills blandningen är fast. Tillsätt rivet limeskal.

3

Ta upp sillen ur lagen, låt rinna av. Dela hela filéer i snedställda bitar, ca 1 cm. Vänd ner dem i såsen.

4

Skala och finhacka löken. Vänd ner lök, rosépeppar och dill i blandningen, rör om.

5

Garnering: Toppa med dill, rosépeppar och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top