Du behöver
- 1 limefrukt, saft + rivet skal
- 1 röd chilifrukt, strimlad
- 2 deciliter kall crème fraiche
- 1 förpackning 5-minuterssill, 420 gram
- 1 rödlök
- ½ matsked krossad rosépeppar
- 2 matskedar finhackad dill Garnering
- Dill
- Rosépeppar
- Skivad chili
Gör så här
Mixa limesaft, chili och 1 matsked crème fraiche tills röran får en lätt ljusrosa ton.
Tillsätt resten av crème fraichen, vispa med elvisp tills blandningen är fast. Tillsätt rivet limeskal.
Ta upp sillen ur lagen, låt rinna av. Dela hela filéer i snedställda bitar, ca 1 cm. Vänd ner dem i såsen.
Skala och finhacka löken. Vänd ner lök, rosépeppar och dill i blandningen, rör om.
Garnering: Toppa med dill, rosépeppar och chili.