Filodegskorgar med ost, skinka och grönkål

Frasiga filodegskorgar med julens goda smaker.

Tillagningstid: 55 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 3 deciliter riven ost
  • 1 deciliter grädde
  • 1 ägg
  • 1 matsked hackad persilja
  • Salt, peppar
  • 5 ark filodeg
  • 25 gram smält smör till pensling + 1 matsked smör till formen
  • 6 små tunna skivor rökt skinka eller tunna skivor julskinka
  • Servering
  • 3-4 grönkålsblad
  • 1 matsked olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

1

Vispa ihop ost, grädde och ägg. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla filodegen med smöret, ett ark i taget, och vik ihop.

3

Klipp degen i rutor, ca 12 x12 cm, använd en sax. Lägg rutorna i en smord muffinsplåt. Fördela i oströran och och skinkan rullad till rosor.

4

Grädda korgarna i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggsmeten har stannat. Täck ev med en bit folie efter halva gräddningstiden om det behövs.

5

Servering: Fräs grönkålen i oljan i ca 5 minuter, salta och servera vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top