Räk- och äppel- cheesecake i glas

Snabb och enkel räkcheesecake! Låt räkorna rinna av väl och klappa dem torra med hushållspapper.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4–5 skivor kavring, kantfri
  • 175 gram skalade räkor i lake
  • 2 små röda äpplen
  • 1 matsked färskpressad citronsaft
  • 200 gram färskost, t.ex. Philadelphia
  • ⅔ deciliter grädde
  • 1 matsked hackad dill
  • 2 matskedar klippt gräslök
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Smula kavringen och fördela den i sex glas.

2

Hacka räkorna grovt, spara sex räkor till garnering. Klyfta, kärna ur och fintärna äpplen. Blanda äppeltärningarna med citronsaften.

3

Vispa färskost och grädde krämigt i en bunke. Vänd ner de hackade räkorna. Blanda i äppeltärningar och dillen (spara lite äpple och dill till garnering). Blanda i gräslöken.

4

Fördela ost- och räkblandningen i glasen. Garnera med de sparade räkorna, äppeltärningarna och dillen. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top