Nötkrämssnittar med glasyr

De här frasiga kakorna med hasselnötskräm har sirap i degen som ger kakorna en lite kolaaktig smak.

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 30 minuter i kylen + 12 minuter i ugnen
27 stycken

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 2 ¾ deciliter vetemjöl
  • ¼ deciliter sirap
  • ¼ deciliter strösocker
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 kryddmått salt
  • Ca 1 deciliter hasselnötskräm
  • Florsockerglasyr
  • 1 deciliter florsocker
  • 1 matsked vatten
  • Garnering
  • Blåbärspulver eller liknande

Gör så här

1

Blanda smör, vetemjöl, sirap, socker, bakpulver och salt till en deg i en bunke.

2

Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.

3

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Rulla ut varje del till en 30 cm lång rulle.

4

Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem med handen så att de är ca 3 cm breda.

5

Gör en fördjupning med pekfingret i mitten av varje längd. Fyll fördjupningen med nötkräm med hjälp av en tesked.

6

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt dem svalna något på plåten.

7

Skär längderna i sneda bitar, det är lättast med en deg- skrapa. Låt dem svalna helt.

8

Florsockerglasyr: Blanda florsocker och vatten i en kopp. Ringla lite glasyr över kakorna.

9

Garnering: Strö eventuellt på lite blåbärspulver. Låt glasyren stelna lite före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top