Du behöver
- 100 gram smör
- 2 ¾ deciliter vetemjöl
- ¼ deciliter sirap
- ¼ deciliter strösocker
- 1 tesked bakpulver
- 1 kryddmått salt
- Ca 1 deciliter hasselnötskräm Florsockerglasyr
- 1 deciliter florsocker
- 1 matsked vatten Garnering
- Blåbärspulver eller liknande
Gör så här
Blanda smör, vetemjöl, sirap, socker, bakpulver och salt till en deg i en bunke.
Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Rulla ut varje del till en 30 cm lång rulle.
Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem med handen så att de är ca 3 cm breda.
Gör en fördjupning med pekfingret i mitten av varje längd. Fyll fördjupningen med nötkräm med hjälp av en tesked.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt dem svalna något på plåten.
Skär längderna i sneda bitar, det är lättast med en deg- skrapa. Låt dem svalna helt.
Florsockerglasyr: Blanda florsocker och vatten i en kopp. Ringla lite glasyr över kakorna.
Garnering: Strö eventuellt på lite blåbärspulver. Låt glasyren stelna lite före servering.