Chokladmuffins med nötkräm

Läckra chokladmuffins som blir extra saftiga med gräddfil i smeten.

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 15 minuter i ugnen
12 stycken

Tips!

Om du vill äta muffinsen en annan dag kan du frysa in dem och garnera dem strax före serveringen.

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 1 ¾ deciliter vetemjöl
  • ¾ deciliter kakao
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 tesked bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 deciliter strösocker
  • 1 deciliter gräddfil
  • Ca 5 matskedar rumsvarm hasselnötskräm
  • Garnering
  • Hasselnötskräm
  • Hackade rostade hasselnötter

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

2

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ner smöret, mjölblandningen och gräddfilen i äggsmeten. Rör så att allt är blandat.

3

Fördela smeten i 12 muffinsformar. Fyll muffinsformarna till 2/3. Ställ dem i en muffinsplåt. Lägg en dryg tesked med nötkräm i varje muffinsform.

4

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Känn efter med en provsticka om muffinsen är färdiga. Låt muffinsen svalna på ett galler.

5

Garnera med nötkräm och hasselnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top