Tips!
Om du vill äta muffinsen en annan dag kan du frysa in dem och garnera dem strax före serveringen.
Du behöver
- 100 gram smör
- 1 ¾ deciliter vetemjöl
- ¾ deciliter kakao
- 2 teskedar vaniljsocker
- 1 tesked bakpulver
- 3 ägg
- 2 deciliter strösocker
- 1 deciliter gräddfil
- Ca 5 matskedar rumsvarm hasselnötskräm Garnering
- Hasselnötskräm
- Hackade rostade hasselnötter
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ner smöret, mjölblandningen och gräddfilen i äggsmeten. Rör så att allt är blandat.
Fördela smeten i 12 muffinsformar. Fyll muffinsformarna till 2/3. Ställ dem i en muffinsplåt. Lägg en dryg tesked med nötkräm i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Känn efter med en provsticka om muffinsen är färdiga. Låt muffinsen svalna på ett galler.
Garnera med nötkräm och hasselnötter.