Du behöver
- 3 burkar kikärter à 400 gram
- 3 ägg
- 3 matskedar majsstärkelse
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar Fyllning
- 500 gram kassler
- 15 cocktailtomater
- 140 gram tärnat bacon Äggstanning
- 4 ägg
- 3 deciliter gräddfil
- 1 deciliter vispgrädde
- 2 deciliter riven lagrad ost
- 3 matskedar riven pepparrot
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar Topping
- Bacontärningar
- Basilikablad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och häll ner dem i en matberedare. Knäck i äggen. Tillsätt majsstärkelse, salt och peppar.
Kör till en smet. Bred ut smeten med lätt fuktade händer i en smord avlång pajform, ca 30 x 22 cm. Nagga pajskalet med gaffel.
Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Putsa och tärna kasslern. Dela tomaterna. Stek baconet gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Fördela kassler, halva mängden bacon samt tomater i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den över fyllningen.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 40 minuter eller tills pajen stannat helt.
Strö över bacontärningar och basilikablad.