Glutenfri paj med kassler och bacon

Glutenfri och matig paj med mycket sälta från bacon och kassler.


4 portioner

Du behöver

  • 3 burkar kikärter à 400 gram
  • 3 ägg
  • 3 matskedar majsstärkelse
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Fyllning
  • 500 gram kassler
  • 15 cocktailtomater
  • 140 gram tärnat bacon
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 3 deciliter gräddfil
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter riven lagrad ost
  • 3 matskedar riven pepparrot
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Topping
  • Bacontärningar
  • Basilikablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och häll ner dem i en matberedare. Knäck i äggen. Tillsätt majsstärkelse, salt och peppar.

2

Kör till en smet. Bred ut smeten med lätt fuktade händer i en smord ­avlång pajform, ca 30 x 22 cm. Nagga pajskalet med gaffel.

3

Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Putsa och tärna kasslern. Dela ­tomaterna. Stek baconet gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

5

Fördela kassler, halva mängden bacon samt ­tomater i pajskalet.

6

Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den över fyllningen.

7

Grädda strax under ugnens mitt i ca 40 minuter eller tills pajen stannat helt.

8

Strö över bacontärningar och basilikablad.

Scroll to Top