Du behöver
- 150 gram haricots verts
- 500 gram broccoli
- 2 grillade röda paprikor
- 500 gram oskalade räkor
- 2 matskedar hackad dill
- 600 gram frysta torsk- och laxtärningar
- 4 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter vitt vin
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 3 matskedar klippt gräslök Garnering
- Dill och räkor Servering
- Grönsallad och citronklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa haricots vertsen och broccolin. Dela broccolin i mindre bitar. Koka bönor och broccoli några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Skär paprikorna i strimlor eller tärningar. Skala räkorna.
Fördela haricots verts, broccoli, paprika samt hackad dill i en smord eldfast form, ca 30 x 20 cm.
Låt fisktärningarna rinna av och lägg dem på grönsakerna.
Koka upp grädde, vin, salt, peppar och gräslök. Häll såsen i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 16 minuter.
Ta ut och strö över räkorna (spara några till garnering), sätt in formen igen och gratinera vidare i ca 4 minuter. Ta ut, strö över dill och resterande räkor. Servera med en grönsallad och citronklyftor.