Fiskgratäng med vitvinssås

En fräsch fiskgratäng med räkor! Vi använder både lax och torsk i gratängen, men självklart går det bra att använda bara en fisksort.


4 portioner

Du behöver

  • 150 gram haricots verts
  • 500 gram broccoli
  • 2 grillade röda paprikor
  • 500 gram oskalade räkor
  • 2 matskedar hackad dill
  • 600 gram frysta torsk- och laxtärningar
  • 4 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter vitt vin
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 3 matskedar klippt gräslök
  • Garnering
  • Dill och räkor
  • Servering
  • Grönsallad och citronklyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ansa haricots vertsen och broccolin. Dela broccolin i mindre bitar. Koka bönor och broccoli några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Skär paprikorna i strimlor eller tärningar. Skala räkorna.

3

Fördela haricots verts, broccoli, paprika samt hackad dill i en smord eldfast form, ca 30 x 20 cm.

4

Låt fisktärningarna rinna av och lägg dem på grönsakerna.

5

Koka upp grädde, vin, salt, peppar och gräslök. Häll såsen i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 16 ­minuter.

6

Ta ut och strö över räkorna (spara några till garnering), sätt in formen igen och gratinera vidare i ca 4 minuter. Ta ut, strö över dill och resterande räkor. Servera med en grönsallad och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top