Persiljemarinerade kycklingfiléer

Persiljemarinerad kyckling med lite sting som passar perfekt som buffémat.

Tillagningstid: ca 25 minuter + 22 minuter i ugn
6–8 bufféportioner

Du behöver

  • 5 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Persiljemarinad
  • Rivet skal av ½ citron
  • Saft av ½ citron
  • ½ kruka persilja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk olivolja
  • Servering
  • 65 g småbladig spenat
  • 150 g salladsärter
  • Garnering
  • Grovt hackad persilja
  • Ärtskott

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa kycklingen och krydda runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filéerna runt om.

3

Flytta över dem på en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 22 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.

4

Persiljemarinad: Tvätta citronen, riv skalet, pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda samtliga ingredienser.

5

Ansa och koka salladsärterna. Häll av vattnet och spola kallt.

6

Servering: Fördela spenat och ärter på ett uppläggningsfat.

7

Skär kycklingen i skivor och blanda med marinaden. Placera kycklingen på spenat- och salladsärtsbädden.

8

Garnering: Toppa med persilja och ärtskott och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top