Du behöver
- 5 kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör Persiljemarinad
- Rivet skal av ½ citron
- Saft av ½ citron
- ½ kruka persilja
- 2 tsk sambal oelek
- 3 msk olivolja Servering
- 65 g småbladig spenat
- 150 g salladsärter Garnering
- Grovt hackad persilja
- Ärtskott
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa kycklingen och krydda runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filéerna runt om.
Flytta över dem på en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 22 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Persiljemarinad: Tvätta citronen, riv skalet, pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda samtliga ingredienser.
Ansa och koka salladsärterna. Häll av vattnet och spola kallt.
Servering: Fördela spenat och ärter på ett uppläggningsfat.
Skär kycklingen i skivor och blanda med marinaden. Placera kycklingen på spenat- och salladsärtsbädden.
Garnering: Toppa med persilja och ärtskott och servera.