Korvspett med ris och chiliaioli

Korv med bröd i all ära, men varför inte testa något nytt? Till exempel korvspett med mustigt pilaffris och kryddig chiliaoli. Glöm inte att blötlägga spetten före användning!


4 portioner

Du behöver

    Pilaffris
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning
  • Salt, peppar
  • 5 dl vatten
  • Korvspett
  • 4 chorizo- eller merguezkorvar
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2–3 msk olivolja
  • Chiliaioli
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 ½ dl olivolja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt
  • Servering
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • ½ citron, i klyftor

Gör så här

1

Pilaffris: Skala och finhacka lök och morot. Fräs grönsakerna i olivolja och smör i en kastrull några minuter tills de mjuknat och fått färg.

2

Häll ner riset och fräs blandningen i några minuter.

3

Tillsätt paprikapulver, buljongtärning, lite salt och peppar samt vatten. Koka under lock tills riset är genomkokt.

4

Dela korven i mindre bitar. Skär auberginen i mindre bitar. Kärna ur paprikorna och dela i grova bitar.

5

Trä upp korv och grönsaker på spett. Pensla med olivolja.

6

Chiliaioli: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, senap och olja. För ner mixerstaven i botten och mixa genom att föra staven snett uppåt. Kör till en krämig majonnäs. Tillsätt chili, vitlök och salt.

7

Servering: Servera riset med persilja och citronklyftor samt korvspett och chiliaoli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top