Du behöver
-
Pilaffris
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 3 dl basmatiris
- 1 tsk paprikapulver
- 1 buljongtärning
- Salt, peppar
- 5 dl vatten Korvspett
- 4 chorizo- eller merguezkorvar
- 1 aubergine
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2–3 msk olivolja Chiliaioli
- 1 ägg
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 3 ½ dl olivolja
- 1 nypa chiliflakes
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Salt Servering
- 2 msk grovhackad bladpersilja
- ½ citron, i klyftor
Gör så här
Pilaffris: Skala och finhacka lök och morot. Fräs grönsakerna i olivolja och smör i en kastrull några minuter tills de mjuknat och fått färg.
Häll ner riset och fräs blandningen i några minuter.
Tillsätt paprikapulver, buljongtärning, lite salt och peppar samt vatten. Koka under lock tills riset är genomkokt.
Dela korven i mindre bitar. Skär auberginen i mindre bitar. Kärna ur paprikorna och dela i grova bitar.
Trä upp korv och grönsaker på spett. Pensla med olivolja.
Chiliaioli: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, senap och olja. För ner mixerstaven i botten och mixa genom att föra staven snett uppåt. Kör till en krämig majonnäs. Tillsätt chili, vitlök och salt.
Servering: Servera riset med persilja och citronklyftor samt korvspett och chiliaoli.