Sockerkaka med flädermarinerad fruktsallad

En smarrig efterrätt som smakar sommar. Perfekt att ta med på picknicken!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor sockerkaka, köpt eller hembakad
  • Fruktsallad
  • 300 g bär: blåbär, hallon och röda vinbär
  • 1/2 liter jordgubbar
  • ½ dl konc. flädersaft
  • ½ limefrukt, pressad saft
  • Vaniljkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ dl florsocker

Gör så här

1

Dela sockerkakan i mindre bitar.

2

Fruktsallad: Lägg ner blåbär, hallon och röda vinbär i en bunke.

3

Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Tillsätt flädersaft och limesaft. Blanda samman.

4

Vaniljkräm: Vispa samman crème fraiche med vaniljpulver och florsocker till en slät kräm.

5

Fördela några matskedar av fruktsalladen i fyra burkar. Tillsätt sockerkaka och lite mer av fruktsalladen. Toppa med vaniljkrämen och avsluta med lite bär. Sätt på lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top